divendres, 3 de juliol del 2009

Què en volem fotre de la llengua?


Tothom parla de referèndums, sempre se n'ha parlat. Però potser poca gent planteja un referèndum sobre la llengua. Valdria la pena. Què en volem fer del català? Preguntem-ho?

No n'estic massa segur que la majoria de la gent d'aquest país sàpiga el que és tenir una llengua normalitzada. Entre d'altres coses, perquè no queda cap catalanoparlant en vida que ens en pugui fer memòria.

Seria pertinent, doncs, de preguntar a la població si vol realment que el català esdevingui una llengua normalitzada. Si el resultat és positiu, doncs, societat i Govern siguem-ne conseqüents fins a les últimes conseqüències. Però de moment, ja veiem que el nostre Govern fa ben poc per la llengua, vaja, que no té massa ganes d'emmerdar-s'hi. Bé, l'únic que fan és gastar-se diners dels contribuents en campanyes inútils, i amb estudis els quals sempre hi troben el cantó optimista, ja va bé de tenir un Govern optimista, però la veritat, és que els lingüistes i entesos ja fa temps que diuen que la cosa (la cosa és la llengua) no rutlla. Segurament el català, és una de les llengües més ben documentades actualment, una de les llengües amb més estudis, enquestes, gramàtiques, diccionaris, i mil coses més, segurament també deu ser l'única llengua de la qual n'estem fent la crònica de la seva extinció, això sí, escrita en català i subvencionada per la Generalitat.

No em sé estar d'acabar escrit remetent-me al títol: Què en volem fotre de la llengua?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada